Könnymentes babahajmosás


Az egyik legnehezebb művelet a babaápolás során a hajmosás. Sok anyukának és apukának okoz fejtörést, hogyan tehetné élvezetessé nemcsak a saját, de a baba számára is ezt az esti rituálét.

A fürdetés során a picik általában megszeretik a vizet, de a hajmosás mégis könnyen kisebb harccá alakulhat, ha nem tartjuk be a lépéseket, amivel megkedveltethetjük a kicsikkel a hajmosást is.

 

A legkisebbeknél, egy éves korig nem szükséges a napi gyakoriságú hajmosás, de arra figyelni kell, hogy a túl ritka hajmosás koszmósodáshoz vezethet. A koszmó a gyermekek fejbőrén megjelenő egyfajta seborrhoea. Zsíros, sárgás-barnás felrakódás a hajas fejbőrön. Elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából áll. Leginkább a fejtetőn, a kutacs környékén jelentkezik és néha olyan nagymértékű, hogy egybefüggő, vastag, zsíros, rossz szagú felrakódás keletkezik. A koszmó a leggyakoribb megnyilvánulása, mely a babáknál általában 3 hónapos kortól jelenik meg.

 

A Lotti Babasampont akár naponta is lehet használni, és hatékonyan tartja távol a koszmót is. Makacsabb koszmó esetén 15 perccel a hajmosás előtt kenjük be a koszmós felületet extra szűz olívaolajjal, majd mossuk meg a baba haját.

 

A Lotti Babasampon ráadásul mérsékelt habzású, és nem kell hosszú ideig vizezni ahhoz, hogy eltávolíthassuk a habot, és a szennyeződéseket. A Lotti babasampon védi a picik fejbőrét, nem irritálja azt, sőt nem csípi az érzékeny szemeket sem. Rengeteg bőrtápláló összetevőt tartalmaz, amely egészségessé teszi a fejbőrt és hajat. Valamint olyan selymessé teszi a hajszálakat, hogy nem lesz probléma a nagyobbak hosszú hajának kifésülése sem.

 

A hajmosás után gyakran megy víz a baba fülébe, azonban nem ajánlott a fültisztító pálcika használata, akkor sem, ha az kifejezetten piciknek fejlesztették ki. A védőnők azt ajánlják, hogy inkább egy textilpelenka csücskével töröljük ki a baba füléből az vizet, és az esetlegesen kialakuló fülzsírt is. Igaz, hogy a textilpelenka csücske csak a fülkagylót tisztítja, de pont ez az előnye. Hiszen így nem tudjuk megsérteni sem a kicsi dobhártyáját, sem a fülzsírt nem tudjuk a hallójárat mélyebb részébe tolni.

 

Hajszárítót a legkisebbeknél szükségtelen használni, hiszen finom, vékony hajszálaik nagyon könnyen száradnak: csak áttöröljük a fejét textilpelenkával vagy puha törölközővel, és már száraz is a hajuk.

 

Babahajmosás - Lotti babasampon

 

A hajmosás megszeretésének titka a lassú lépésekben rejlik. Ne siettessünk semmit, csak fokozatosan vigyük fel a baba fejtetejének irányába, simogató mozdulatokkal a vizet, először kis mennyiséget, utána egyre nagyobb mennyiségben. A Lotti babasampont tegyük a tenyerünkbe, habosítsuk fel, és azzal mossuk meg a hajat. Majd ugyanúgy öblítsük le, ahogy a haj bevizezését végeztük.

FacebookHírlevél


ENGEDÉLYEK
| KAPCSOLAT

Copyright 2016. All Rights Reserved.